Oferta Wielkanocna
Zupy / Kremy
- Żurek staropolski z białą kiełbaską
- Zupa gulaszowa wołowa
- Krem z kurczaka z płatkami migdałowymi
- Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
Dania z wieprzowiny
- Polędwiczki w sosie z kurek na białym winie
- Szynka po Staropolsku (czosnek, boczek) pieczona w całości
- Golonka po bawarsku pieczona – podawana w ciemnym sosie
- Golonka peklowana gotowana w warzywach
- Schab po szwajcarsku (mozzarella i szynka)
- Schab po cygańsku (pieczarki podsmażone z cebulką)
- Schab w serowym płaszczyku (panierowany w parmezanie)
- Szaszłyk z polędwiczki z boczkiem i cebulką
- Karkówka pieczona w całości – podawana w ciemnym sosie
- Klopsiki otulone wędzonym boczkiem
Dania z wołowiny
- Zraz zawijany tradycyjny vel. Rolada wołowa
- Beuf strogonoff – podawany z kluskami kładzionymi
Dania z drobiu
- Kaczka pieczona – w całości
- Kaczka pieczona – udko
- Roladki po królewsku (Camembert, pomidor)
- Kotlety ananasowe saute
- Kotlet de volaille – tradycyjny
- Koltet de volaille z mozzarellą
- Stek z grila – podawany z sosem chilli
- Pierś z kurczaka panierowana parmezanem
- Pałeczki kurczęce panierowane sezamem
- Kąski z kurczaka w płatkach kukurydzianych
Sałaty
- Grecka (ser feta, pomidor, ogórek, cebulka, papryka, oliwki, natka)
- Cezar (pierś kurczaka, ser żółty, sałata, rzodkiewka, pomidor, kukurydza)
- Fantazyjna (papryka, pomidor, cebulka, sałata, sos majonezowy, przyprawy)
- Gyros (pierś z kurczaka, sałata pekińska, kukurydza, majonez, keczup)
- Tortellini (makaron tortellini, szynka, ogórek, kukurydza, majonez)
- Surimi (paluszki surimi, brokuł, papryka, ogórek kiszony, kukurydza, fasola)
- Mozzarella (ser mozzarella, ogórek, pomidor, sałata, cebulka, oliwki, czosnek)
- Jarzynowa Tradycyjna
Zakąski / Galarety / Zimny bufet
- Schab z owocem (śliwka lub brzoskwinia) w galarecie
- Galantyna drobiowa
- Kurczęca pierś faszerowana szpinakiem w galarecie
- Galaciki drobiowe
- Szparagi w szynce w galarecie
- Pstrąg „płynący” w galarecie serwowany w całości
- Łosoś w galarecie
- Ryba po grecku – podawana w warzywach
- Jajko garnirowane (jajko w szynce podawane na sałatce jarzynowej)
- Jajko w szynce – podawane z sosem tatarskim
- Jajko z pastą z łososia i krewetką
- Polędwiczki wieprzowe marynowane w occie z cebulką
- Klopsiki wieprzowe marynowane w occie z cebulką
- Kąski z kurczaka w zalewie pomidorowo-octowej
Dodatki
- Buraczki na ciepło
- Kapusta kiszona zasmażana
- Kapusta modra gotowana
- Bukiet jarzyn gotowanych
- Surówki – zgodnie z propozycją (dowolne)
Ciasta
Istnieje możliwość zamówienia wszelkiego rodzaju ciast, również po pół blaszki danego gatunku – wypieki domowe – polecamy.
Przygotował i serdecznie zaprasza:
Bartosz Konieczny
właściciel