Oferta Wielkanocna

Zupy / Kremy

  1. Żurek staropolski z białą kiełbaską
  2. Zupa gulaszowa wołowa
  3. Krem z kurczaka z płatkami migdałowymi
  4. Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym

Dania z wieprzowiny

  1. Polędwiczki w sosie z kurek na białym winie
  2. Szynka po Staropolsku (czosnek, boczek) pieczona w całości
  3. Golonka po bawarsku pieczona – podawana w ciemnym sosie
  4. Golonka peklowana gotowana w warzywach
  5. Schab po szwajcarsku (mozzarella i szynka)
  6. Schab po cygańsku (pieczarki podsmażone z cebulką)
  7. Schab w serowym płaszczyku (panierowany w parmezanie)
  8. Szaszłyk z polędwiczki z boczkiem i cebulką
  9. Karkówka pieczona w całości – podawana w ciemnym sosie
  10. Klopsiki otulone wędzonym boczkiem

Dania z wołowiny

  1. Zraz zawijany tradycyjny vel. Rolada wołowa
  2. Beuf strogonoff – podawany z kluskami kładzionymi

Dania z drobiu

  1. Kaczka pieczona – w całości
  2. Kaczka pieczona – udko
  3. Roladki po królewsku (Camembert, pomidor)
  4. Kotlety ananasowe saute
  5. Kotlet de volaille – tradycyjny
  6. Koltet de volaille z mozzarellą
  7. Stek z grila – podawany z sosem chilli
  8. Pierś z kurczaka panierowana parmezanem
  9. Pałeczki kurczęce panierowane sezamem
  10. Kąski z kurczaka w płatkach kukurydzianych

Sałaty

  1. Grecka (ser feta, pomidor, ogórek, cebulka, papryka, oliwki, natka)
  2. Cezar (pierś kurczaka, ser żółty, sałata, rzodkiewka, pomidor, kukurydza)
  3. Fantazyjna (papryka, pomidor, cebulka, sałata, sos majonezowy, przyprawy)
  4. Gyros (pierś z kurczaka, sałata pekińska, kukurydza, majonez, keczup)
  5. Tortellini (makaron tortellini, szynka, ogórek, kukurydza, majonez)
  6. Surimi (paluszki surimi, brokuł, papryka, ogórek kiszony, kukurydza, fasola)
  7. Mozzarella (ser mozzarella, ogórek, pomidor, sałata, cebulka, oliwki, czosnek)
  8. Jarzynowa Tradycyjna

Zakąski / Galarety / Zimny bufet

  1. Schab z owocem (śliwka lub brzoskwinia) w galarecie
  2. Galantyna drobiowa
  3. Kurczęca pierś faszerowana szpinakiem w galarecie
  4. Galaciki drobiowe
  5. Szparagi w szynce w galarecie
  6. Pstrąg „płynący” w galarecie serwowany w całości
  7. Łosoś w galarecie
  8. Ryba po grecku – podawana w warzywach
  9. Jajko garnirowane (jajko w szynce podawane na sałatce jarzynowej)
  10. Jajko w szynce – podawane z sosem tatarskim
  11. Jajko z pastą z łososia i krewetką
  12. Polędwiczki wieprzowe marynowane w occie z cebulką
  13. Klopsiki wieprzowe marynowane w occie z cebulką
  14. Kąski z kurczaka w zalewie pomidorowo-octowej

Dodatki

  1. Buraczki na ciepło
  2. Kapusta kiszona zasmażana
  3. Kapusta modra gotowana
  4. Bukiet jarzyn gotowanych
  5. Surówki – zgodnie z propozycją (dowolne)

Ciasta

Istnieje możliwość zamówienia wszelkiego rodzaju ciast, również po pół blaszki danego gatunku – wypieki domowe – polecamy.

Przygotował i serdecznie zaprasza:
Bartosz Konieczny
właściciel